CIMSA 2020/3 Bilanço ve Hisse Analizi


Başta belirtmeliyim ki aşağıdaki çalışmalar son açıklanan bilançolar ve faaliyet raporu üzerinden çıkardığım tablolar ve yorumlardır. Görüşler kişisel görüşlerimdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Yazının yazıldığı tarihte CIMSA şirketinde bir miktar yatırımım bulunmaktadır. Yazdıklarım bu kapsamda değerlendirilmelidir.

Merhabalar,

Bugün sizlerle CIMSA’ın son açıkladığı 2020/3 dönemi bilançosu üzerinden oluşturduğum analizleri paylaşmak istiyorum.

Blog’a mobilden mi yoksa tarayıcıdan mı bağlandığınıza göre anasayfaya giderek daha önce paylaştığım şirket analizlerine de göz atabilirsiniz.


Öncelikle amacım burayı tek yönlü bir şekilde kendi bulduğum bilgileri paylaştığım bir yere döndürmek değil. Ki ben de sizler gibi küçük yatırımcıyım. Faaliyet raporunu okuyarak anlamaya çalışıyorum. Bunun bir adım ötesi, anlayamadığımız detaylar ile ilgili şirketin yatırımcı ilişkileri ile iletişime geçmek veya internette detaylı araştırma yaparak işin aslını daha iyi öğrenmektir. Lütfen kendiniz de bir şekilde bilgiye ulaşırsanız yorum olarak belirtin ki hep beraber faydalanalım.

Yorumlarımda ve analizlerimde hata yapıyor olabilirim. Lütfen böyle bir durumda da düşüncelerinizi yorum olarak belirtin.

Tabloları şirketin KAP’ta açıkladığı rakamlar üzerinden hesaplıyorum. Herhangi bir excel hatası olabilir. Aynı şekilde orada bir yanlışlık fark edersiniz lütfen KAP’ın veya aracı kurumların sitesinden kontrol ederek beni uyarın. Ben de en kısa sürede düzeltebilirim. Kimseyi yanlış yönlendirmeyelim.

Şimdi grafiklerle inceleyelim:

(Mobilden okuyorsanız, grafiklerin üzerine tıkladığınızda daha büyük görüntüleyebilirsiniz)

SATIŞLAR

CIMSA 2020/3 döneminde çeyreklik olarak 412 mio TL hasılat gerçekleştirmiş, yıllık satış hasılatı ise 1.802 mio TL’ye ulaşmıştır.

Çeyreklik hasılat geçen senenin aynı çeyreğine göre %22,45 artmış, yıllık bazda ise %7,54 artmıştır.

Aşağıda dönemsel olarak yıllık satışların artışı, enflasyon ve satışların reel artışı gösterilmektedir.
Kırmızı çizgi enflasyon, yeşil çizgi satışların artışı, mavi çizgi ise enflasyon etkisi arındırılmış satış artışıdır. İdeal olan mavi çizginin mümkün olduğunca sıfır çizgisinden yukarıda olmasıdır. 2016 satışlarını 2015 ile karşılaştıramadığım için ilk dört dönem satış değişimi boştur.

Yorum: CIMSA’nın satışları çeyreklik bazda GYAD’a göre olumlu denebilecek düzeyde artmıştır. Bu trend önümüzdeki çeyreklerde de devam ederse yıllık satış artışı da toparlanacaktır. Çimsa’nın yıllık satışları 6 çeyrektir reel olarak azalmaktadır. Ancak son 4 dönemdir reel anlamda toparlanma gözükmektedir. > Olumlu






BRÜT KAR

CIMSA 2020/3 döneminde çeyreklik olarak 64 mio TL brüt kar elde etmiş, yıllık brüt kar ise 301 mio TL seviyesinde gerçekleşmiştir.

Çeyreklik brüt kar geçen senenin aynı çeyreğine göre %5 azalmış, yıllık olarak ise %21 azalmıştır.

Brüt kar marjı çeyreklik bazda %15,46 olmuş. (Önceki çeyrek: %16; Geçen sene aynı çeyrek: %20)

Çeyreklik ve yıllık kar marjları grafiği biraz aşağıda toplu halde verilmiştir.

Yorum: Brüt kar rakamı satışlar kadar artmamış aksine bir miktar düşmüştür. Bu durum girdi maliyetlerinin arttığını ancak fiyata yansıtılamadığını göstermektedir. Çeyreklik brüt kar marjı hem bir önceki çeyreğe hem de GYAD’a göre düşmüştür. > Olumsuz




FAVÖK

CIMSA 2020/3 döneminde çeyreklik olarak 9 mio TL FAVÖK elde etmiş, yıllık FAVÖK ise 105 mio TL seviyesinde gerçekleşmiş.

Çeyreklik FAVÖK rakamı geçen senenin aynı çeyreğine göre %25 azalmış, yıllık olarak ise %29 azalmıştır.

FAVÖK marjı çeyreklik bazda %11 olmuş. (Önceki çeyrek: %11; Geçen sene aynı çeyrek: %18,54)

Çeyreklik ve yıllık kar marjları grafiği biraz aşağıda toplu halde verilmiştir.

Yorum: FAVÖK rakamsal olarak da marj olarak da GYAD’a göre brüt kara oranla daha sert düşmüştür. Pazarlama ve genel yönetim giderleri çok yüksek oranda (%60) artmıştır. Bu FAVÖK’ün daha sert düşmesinin en büyük sebebidir. > Olumsuz



NET KAR

CIMSA 2020/3 döneminde çeyreklik olarak 8 mio TL net zarar açıklamış, yıllık net zarar ise 13 mio TL seviyesinde gerçekleşmiş.

Çeyreklik net kar rakamı geçen senenin aynı çeyreğine göre %145 azalmış, yıllık olarak ise %110 azalmıştır.

Net kar marjı çeyreklik bazda -%2 olmuş. (Önceki çeyrek: -%4; Geçen sene aynı çeyrek: %5,41)

Çeyreklik ve yıllık kar marjları grafiği biraz aşağıda toplu halde verilmiştir.

Yorum: CIMSA geçen senenin 2,5 katı diğer faaliyet geliri yazmasına (GYAD: 12 mio TL; bu dönem: 28,3 mio TL) ve bir miktar vergi gelir artışına (2 mio TL) rağmen finansman giderinin artmasıyla (12 mio TL) net karını düşürmüştür. Geçen sene ise yatırım faaliyetlerinden 16,6 mio TL gelir yazmış, (bu sene 3 mio TL). > Olumsuz




KAR MARJLARI

Çeyreklik ve yıllık kar marjları aşağıdaki gibidir.

Yorum: Çeyreklik kar marjları bir önceki çeyreğe göre yatay seyretmesine rağmen bir önceki senenin aynı çeyreğine göre çok aşağıda seyretmektedir. Yıllık kar marjları da düşüş eğimindedir. > Olumsuz 





ROE & ROA

ROE: Özsermaye karlılığı ROA: Toplam Aktif Karlılığı

Yıllıklandırılmış net kar rakamlarıyla hesaplanmış karlılık oranları aşağıdaki gibidir. Ne kadar yüksekse o kadar güzeldir.

Yorum: Şirketin yıllıkta net zarar açıklamasıyla beraber ROE ve ROA değerleri 0’ın altına düşmüştür. > Olumsuz




CARİ ORAN ve NAKİT ORAN

CIMSA’in 2020/3 bilançosuna göre cari oranı aşağıdaki gibidir. (ideal seviye 2 olmakla beraber, 1,30 ve üzeri bir rakam da olumludur)

Tabloda aynı zamanda nakit oranı da görebilirsiniz. Şirketin kısa vadeli borçlarını kasadaki parayla ne kadar kolay ödeyip ödemeyeceğini gösterir. (ideal seviye 1’e yakın olmakla birlikte, 1’in yukarısında olması da şirketin faaliyet alanları ile ilgili herhangi bir sebeple yatırım yapmadığı anlamına gelebilir.)

Yorum: Cari oran geçen döneme göre bir miktar artmıştır. Ancak hala ideal seviyenin çok altındadır. Nakit pozisyon ise olumlu denilebilecek düzeyde artmıştır. > Olumlu




FD / FAVÖK ve NET BORÇ / FAVÖK

CIMSA’in 2020/3 bilançosuna göre FD / FAVÖK oranı aşağıdaki gibidir. (FD: Firma Değeri = Şirketin piyasa değeri + Net Borç. FD / FAVÖK’ün düşük olması kural olarak şirketin ucuz olduğunu gösterir.)

Tabloda aynı zamanda Net Borç / FAVÖK oranını da görebilirsiniz. Net Borç / FAVÖK ne kadar düşük olursa şirketin de o kadar az borç riski olacağı anlamına gelmektedir.)

Yorum: FAVÖK’ün düşmesi ve net borcun artmasıyla birlikte FD/FAVÖK rasyosu yükselmiştir. Aynı sebeple net borç / FAVÖK rasyosu da yükselmiştir. > Olumsuz




FİNANSMAN ve VERGİ GİDERİ

CIMSA’in 2020/3 bilançosuna finansman ve vergi giderleri aşağıdaki gibidir.

Finansman giderinin (tabloda sağ eksen) düşük olmasını veya düşme trendinde olmasını dileriz. Şirketin faaliyetleri sonu elde ettiği karın ne kadarını borç sebebiyle faiz ödemelerine kaptırdığını anlarız. Tabloya bir de şirketin yıllık net karını (tabloda sol eksen) ekledim. Finansman gideri 0 olsaydı net kar çizgisi daha yukarıda olacaktı. Bazı durumlarda nakit zengini şirketler finansman geliri yazarlar. Eğer mavi ve kırmızı barlar sıfırın altındaysa demek ki finansman geliri vardır. Bu durumda net kar çizgisi bundan pozitif etkilenir.

İkinci tablo da şirketin vergi gelir gider tablosudur. Eğer şirket herhangi bir vergi teşviği almıyorsa ve kar elde ediyorsa verginin sıfırın üzerinde olması beklenir (tabloda sağ eksen). Yine şirketin net kar çizgisini de ekledim. Kar arttıkça (tabloda sol eksen) verginin de artması son derece doğaldır. Sadece vergi sıfır çizgisinin altındaysa detaylı incelemek faydalı olacaktır. Vergi teşviği ise kapsamı nedir, ne kadar sürecek, şirket yatırım mı yapmış vs. gibi.

Yorum: CIMSA’nın GYAD’a göre ve bir önceki çeyreğe göre finansman gideri artmıştır. > Olumsuz
CIMSA bu çeyrek 6,3 mio TL vergi geliri göstermiştir. Bu durum şirketin bir sebeple vergi teşviği aldığını gösterebilir. Detayını incelemek lazım. Kar olmadığı için herhangi bir vergi gideri doğmamış. > Nötr-Olumlu





PD / DD

CIMSA’in 2020/3 bilançosuna göre PD / DD oranı aşağıdaki gibidir. (ideal pd/dd oranı şirketin özsermaye karlılığına göre değişebilmekle beraber teori olarak ne kadar düşükse o kadar ucuzdur diyebiliriz.)

Yorum: Özsermaye bir miktar düşmüş bu sebeple piyasa değerinin bir miktar geri gelmesine rağmen PD/DD oranı da düşmüştür. Eğer özsermaye artmasına rağmen pd/dd oranı düşseydi olumlu derdik. Bu durumda > Olumsuz



KAYNAKLAR / VARLIKLAR

CIMSA’in 2020/3 bilançosuna göre aktiflerini hangi kaynaklarla döndürdüğü aşağıdaki gibidir. Yeşil renkli çubuklar şirketin özsermayesinin toplam aktiflere oranıdır. Ne kadar yüksek olursa şirketin o kadar az dış kaynak kullandığı anlamına gelir.

Kırmızı renkli çizgi şirketin kısa ve uzun vadeli finansal borçlarının toplam aktiflere oranıdır. Ne kadar düşük olursa şirketin o kadar az dış kaynağa ihtiyaç duyduğunu gösterir. Sarı çizgi kısa vadeli finansal borçların, mavi çizgi de uzun vadeli finansal borçların toplam aktiflere oranıdır.

İdeal senaryo, yeşil renkli çubuğun %50 üzerinde olması, kırmızı renkli çizginin yeşil renkli çubuğun tepe noktasının mümkün olduğunca aşağısında ve uzağında olması ve sarı çizginin en altta olmasıdır. Bu şirketin risksiz bir biçimde borçlandığını ve borçlarını uzun vadeye yaydığını dolayısıyla daha az finansal gidere katlanacağını gösterir.

Şirketin hiç finansal borcunun olmaması da büyüme konusunda isteksiz olduğunu gösterebilir.

Yorum: CIMSA toplam aktiflerinin %52’sini finansal borçlarla finanse etmektedir. Bu oran oldukça yüksek. Bunun içerisinde kısa vadeli finansal borçların oranı %32’dir ve bir önceki çeyreğe göre 9 puan artmıştır. Diğer yandan özsermayenin oranı 6 puan düşmüştür. > Olumsuz




SATIŞ GELİRLERİ / PD

CIMSA’in 2020/3 bilançosuna göre yıllıklandırılmış Satış Gelirleri / PD ilişkisi aşağıdaki gibidir.

Yorum: Şirketin satış gelirlerine oranla piyasa değeri geçmiş yıllarla mukayese edildiğinde piyasa değerinin bir miktar düşük olduğu gözükmektedir. Fakat şirket kar edemediği için ve borçlarını azaltamadığı için piyasa değeri artmamaktadır. Piyasa değerinin artması için karların, marjların artması; borcun da azalması gerekmektedir.  > Nötr-Olumlu



FAVÖK & NET KAR / PD

CIMSA’in 2020/3 bilançosuna göre FAVÖK ve Net Kar / PD ilişkisi aşağıdaki gibidir.

Kahverengi çubuk FAVÖK, yeşil renkli çubuk net kardır. Yeşil renkli çubuğun kahverengi renkli çubuktan uzun olması çok olağan değildir. Ya şirketin özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlarından karı vardır ya da bir sefere mahsus vergi, kur farkı vs. geliri yazmış olabilir.

Yorum: Şirketin yıllık FAVÖK ve net kar rakamı düştükçe hisse fiyatı da düşmüştür. Net kar FAVÖK’e oranla daha sert düşmektedir. Bunun en büyük sebeplerinden birisi şirketin borçlu yapısıdır. Ve bu yönde şirket olumlu yönde bir gelişme gösterememiştir. Evet ucuz ama kar olmadığı için ucuz > Nötr-Olumlu




ÖZSERMAYE / NET BORÇ / NET YPP

CIMSA’in 2020/3 bilançosuna göre Özsermaye / Net Borç ilişkisi aşağıdaki gibidir. (Yeşil olan çizginin üstte olması koşuluyla kırmızı çizgiyle arasında ne kadar uzaklık varsa o kadar olumludur diyebiliriz)

Mavi renkli çizgi Net YPP (net yabancı para pozisyonu) çizgisidir. (Sıfır çizgisinin üzerinde olması şirketin kur krizine karşı dirençli ve korunaklı olduğunu gösterir.)

Yorum: Nakdin 2,5 kat artmasına rağmen net borç da artmış ve daha çok kısa vadeli finansal borç artmış (-), özsermaye çok hafif düşmüş, net ypp çok hafif düşmüş. > Olumsuz





SERBEST NAKİT AKIŞI (SNA) / PD

CIMSA’in 2020/3 bilançosuna göre faaliyetlerden serbest akışı aşağıdaki gibidir.

Önemli not: Farklı serbest nakit akış formülleri olabiliyor. Bu tablodaki formül şirketin KAP’ta yayınladığı nakit akış tablosu üzerinden aldığım (İşletme Faaliyetlerinden Nakit Akışları) – (Yatırım Faaliyetlerinden Kaynaklanan Nakit Çıkışları) formülüyle hesaplıyorum.




OFNA TRENDİ

CIMSA’in 2020/3 bilançosuna göre çeyreklik OFNA (operasyonel faaliyetlerden nakit akışı) trendi aşağıdaki gibidir. (Artma eğiliminde olmasını bekleriz)

Kahverengi çizgi FAVÖK çizgisidir. Eğer yeşil ve kahverengi çizgi birbirine paralel değilse ya şirketin özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlarından karı veya zararı vardır ya da bir sefere mahsus vergi, kur farkı vs. geliri veya gideri yazmış olabilir.

Yorum: Şirketin OFNA çizgisi bir önceki çeyreğe göre az bir miktar artmıştır. Önceki çeyreklerle karşılaştırıldığında hala çok düşüktür. > Nötr-Olumsuz



NİS DEĞİŞİM TRENDİ

CIMSA’in 2020/3 bilançosuna göre çeyrekik bazda NİS (net işletme sermayesi) trendi aşağıdaki gibidir. Aşağıdaki grafikte net işletme sermayesinin bir önceki çeyreğe göre değişim trendi görülmektedir. Dolayısıyla artış göstermesi olumlu, düşüş göstermesi olumsuzdur diyebiliriz.

Yorum: CIMSA net işletme sermayesi eksidir. Düşüş hızı sadece bir önceki çeyreğe göre azalmıştır. > Olumsuz



YORUM

CIMSA 2020/3 döneminde kötü bir bilanço açıklamıştır. Satışlardaki artışa rağmen; karlardaki ve marjlardaki düşüş oldukça kötü gözükmektedir. Önümüzdeki dönem hem yurtdışı hem de yurtiçi inşaat sektörünün nasıl bir seyir izleyeceği belirsizliğini korumaktadır. Ancak düşük faiz ortamının bu sektörü er ya da geç besleyeceğini düşünmekteyim.

Hisselerimi bilançonun kötü gelmesine rağmen tutmaktayım. Bunun sebebi şirketin mevcut satış gelirleriyle bile, bir miktar geçmiş favök ve net kar marjlarına yaklaşması durumunda mevcut piyasa değeri çok ucuz kalacaktır. Şirketin son 5 yıllık FAVÖK marj ortalaması %25 civarıdır. Mevcut satışı bu marj ile düşündüğümüzde FAVÖK’ün yaklaşık 450 mio TL gelmesi gerekir. Şirketin şu anki değeri ise bunun neredeyse iki katı düzeyindedir. O sebeple bozulan mali yapıya rağmen şirketin çok ucuz olması sebebiyle portföyümde tutmaya devam edeceğim. Hatta hisse fiyatının düşmesi durumunda ekleme de yapmayı düşünebilirim.

Şirket diğer yandan rakiplerine kıyasla zengin bir dağıtım ağına ve yenilikçi beyaz çimento ürününe sahiptir. Yurtdışında özellikle İspanya, Batı Avrupa, ABD ve Rusya ülkelerinde varlığını güçlendirmek için doldurma terminalleri bulunmaktadır. O sebeple firmanın geleceğine güveniyorum.

Aşağıda son faaliyet raporunda belirtilen ve önemli gördüğüm noktaları paylaşmak istiyorum.

2020 yılı AR-GE ve İnovasyon projeleri şu şekildedir:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış 2019 döneminde açılan 3 yeni proje Aralık 2019 döneminde başarılı bir şekilde kapatılmıştır. 2020 döneminde 5 yeni proje açılmıştır. Bu projelere dair kısa bilgiler aşağıda özetlenmiştir.

Alto;
Çevreci ürün özelliği taşıyan ve hammaddesi atıktan oluşan Kalsiyum sülfoalüminat çimento ile fiber içeren ultra yüksek performanslı beton (UHPC) ve cam elyaf takviyeli beton (GRC) tasarımı gerçekleştirmektir.

Concreto;
Çimsa bünyesinde bulunan tüm döner fırın sistemlerinde kullanımı genel amaçlara yönelik püskürtme ve yüksek tonajda kullanılan dökme betonların üretimini gerçekleştirmek. Dışa bağımlı kalmadan ihtiyacımız olan malzemelerin üretilebilir olmasını sağlamak.

M-Go
Klinker üretim fırınında yakıttan gelen kükürdün (S) kükürt tri okside (SO3) dönüşümünü engelleyip fırın içindeki kükürt kemerlerini ve sarmalarını önleyerek yanma verimini artırıp ve klinker üretim fırınında yakıt maliyetini düşürür.

New World;
Düşük karbonlu, PÇ’ye göre daha az klinker içeren, daha düşük sıcaklıklarda pişebilmesinden dolayı yakıt tasarrufu sağlayan yeşil ekonomik çimento üretilmesi.

Pi ;
Düşük yoğunluğa ve yüksek dayanıma sahip, tanecik boyut dağılımı dar seramik proppant üretmektir. Üretilecek proppantların ISO 13503-2 ve ISO 13503-5 kalite standartlarına uygun olması gerekmektedir.

Re-AL
Türkiye’de tek üreticisi olduğumuz Kalsiyum Alüminat çimentosunun ithal edilen hammaddesine ikame olacak alternatif yerli kaynakların belirlenerek üretim maliyetlerinin düşürülmesi projenin endüstri denemesi gerçekleştirilecek proje sonlandırılacaktır.

3D – Mortar;
Süper Beyaz’ın hızlı priz alma ve dayanıklılığı 3D teknolojisi ile buluşarak dijital tasarım ve planlama süresinde yenilikçi çözümler sunmaktadır. Özyeğin Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesiyle ortak gerçekleştirilen proje, farklı objelerim dökümü gerçekleştirilerek tamamlanacaktır.”

“Çimsa bugün, Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası, Ankara’da bulunan bir öğütme tesisi ve Malatya Çimento Paketleme tesisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.”

“Beyaz çimento alanında dünyanın ilk üç markasından biri olan Çimsa, Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya), Houston (ABD), Novorossiysk (Rusya)’da bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisidir.”

Cimsa Cement Sales North GmbH (Almanya)

“2000 yılında Alman Cement Terminals North GmbH ortaklığı ile kurulan, 2014 yılında hisselerinin tamamı Çimsa tarafından devralınan Cimsa Cement Sales North GmbH, 9.000 ton kapasiteli dökme çimento silosuyla Kuzey ve Batı Avrupa’da beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimento pazarlama faaliyetleri yürütmektedir. Almanya, Fransa ve Benelüks ülkelerine dökme olarak beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu pazarlama faaliyetlerinin yanı sıra Norveç, Danimarka, İsviçre, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’ne satışları da bulunmaktadır.”

Cimsa Adriatico S.R.L (İtalya)

“Çimsa, 9 Şubat 2010 tarihinde Medcon Şirketi’nin çoğunluk hisselerini satın alarak, Trieste Limanı’nda bulunan dört adet 5.000 tonluk siloya sahip terminalin çoğunluğunun sahibi olmuştur. Şirket’in unvanı 26 Nisan 2010 tarihinde Cimsa Adriatico SRL olarak değiştirilmiştir. Terminal, İspanya ve Almanya’dan sonra Avrupa’nın en büyük üçüncü beyaz çimento tüketicisi olan İtalyan pazarına Çimsa markası ile ulaşma imkânı sağlamaktadır.”

Cimsa Cementos Espana S.A.U. (İspanya)

“Çimsa, 1996 yılından itibaren Sevilla kentinde bulunan terminaliyle İspanya beyaz çimento tüketicisine direkt ulaşmakta ve çimentosunun pazarlama faaliyetlerinin etkinliğini bu şekilde artırmaktadır. Çimsa Mersin Fabrikası'ndan dökme olarak gemilerle Sevilla Limanı’na gelen beyaz çimento, buradan silobaslar yardımıyla Cimsa Cementos'un sahip olduğu iki adet 5.000 tonluk silolara sevk edilmektedir. Terminalde bulunan 125 ton/gün kapasiteli paketleme tesisinin yanı sıra beyaz çimento katkılı döşeme malzemesi üreten bir tesis de bulunmaktadır.”

“Alicante Terminali, Avrupa’nın en önemli beyaz çimento pazarı olan İspanya tüketicisine olan odağı artırmak amacıyla Alicante Limanı’nda 6.877 m2 alanda kurulmuştur. Mersin Çimento Fabrikası’nda üretilen beyaz çimento, dökme olarak gemilerle Alicante Limanı’na gelmektedir.”

Cimsa Americas Cement Manufacturing and Sales Corp. (ABD)

“Amerika Birleşik Devleti'nde çimento üretim, satış ve pazarlama işiyle uğraşacak, Cimsa Americas Cement Manufacturing and Sales Corp. unvanlı, 14.000.000 ABD Doları sermaye ile kurulan şirkete %100 kurucu ortak olarak iştirak edilmiştir. Şirket yatırım sürecini tamamlamış olup, deneme üretimlerine başlamıştır.”

OO Cimsa Rus CTK (Rusya)

“Çimsa 2008 yılında hızla büyüyen Rusya pazarındaki talebi karşılamak için Novorossiysk kentine terminal yapma kararı almış ve Şirket’in kuruluş işlemleri Temmuz 2008 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır.”

Saygılar


Yorumlar

Yorum Gönder